Největší fanoušek Miloše Zemana

Přátelé, snad o mně víte, že jsem věrným a oddaným příznivcem našeho pana presidenta ing. Miloše Zemana. Dlouho, pečlivě a oddaně jsem se věnoval diskusím s jeho mluvčím na FacebookuTwitteru, jakož i četným debatám s přívrženci našeho nejúspěšnějšího politika a zároveň vrchního velitele ozbrojených sil. Mnoho hodin svého života jsem obětoval tvorbě zábavných koláží na téma milého pana mluvčíhonašeho samojediného vůdce. Ale je to málo. Vím. Mohl jsem udělat víc. Chápu. Uznávám.

Není pochybnosti o tom, že zdaleka největším fanouškem je můj vzácný kolega pan Pavel Kočiš, známý svou obrovskou sbírkou několika tisíc výstřižků s panem presidentem. Je to člověk, který panu Miloši Zemanovi zasvětil kus života a také celý svůj podkrovní pokojík. A Vy mi to možná nebudete to věřit, ale když mi Pavel zaslal svou fotografii s věnováním a autogramem, zažil jsem pravou a nefalšovanou radost. Děkuji!

Signovaná fotografie od největšího fanošuka Miloše Zemana
Signovaná fotografie od největšího fanošuka Miloše Zemana

To ale není vše. V minulém roce totiž Největší fanoušek Miloše Zemana vydal výjimečnou knižní publikaci Dokument Pavel Kočiš s podtitulem Každý je nějaký. Každý si může myslet, co chce. Kočiš zůstane svůj. Díky ní mohu nahlédnout ještě hlouběji do Pavlova soukromí a ocenit, že zatímco ostatní jeho vrstevníci marní svůj život studiem, sportem, psaním, prací v neziskovkách, navazováním vztahů s opačným pohlavím anebo jinými výstřednostmi, Pavel Kočiš se věnuje mnohem užitečnější a smysluplnější činnosti: sběru fotografií pana presidenta, tvorbě obrázků v nejlepší tradici art brut, výrobě adventních věnců, nošení latexové masky MZ a také vydávání četných apelů a prohlášení.

Dokument Pavel Kočiš
Dokument Pavel Kočiš

Ano, tato kniha je moje. A je také obzvláště cenným přírůstkem do privátní knihovny, tolik potřebným kontrapunktem k samoúčelným designérským onaniím. Protože nakladatelský trh nemá být vyhrazen jen těm, kdo pracují v probruselských novinách a jsou placeni CIA a Sorosem, pisálkům z pavědeckých pracovišť či akademií. Trh patří v prvé řadě lidu a národu, novodobým akčním výborům a lidovým milicím. A také prostým, obyčejným občanům z továren, úřadů a ústavů, kteří chtějí vyjevit osobní příběh, šířit postpravdu či svůj originální světonázor. Vezmeme-li navíc v úvahu, že si Pavel knihu vydal vlastním nákladem, není to nic méně než osobní statečnost, znovuobnovené samonakladateľstvo, samizdat. A takových odvážných titulů nám je v dnešní posthavlistické době víc než kdy jindy třeba.

Závěrem dovolte, abych uvedl malou zajímavost — stručný výběr z darů Největšího fanouška Miloše Zemana panu presidentovi v období od 8. 3. 2013 do 31. 10. 2017:

1× cigarety Marlboro
15× cigarety Davidoff
1× květina
3× závěsný věnec
9× adventní věnec
1× popelník
1× arašídy
1× vonné tyčinky
1× kniha TGM
19× sklenic nakládaných okurek
340× obrázků

Dobrý člověk ještě žije.

Komentáře (4)

Píše Martin T. Pecina, knižní grafik, autor publikace Knihy a typografie. Portfolio: book-design.eu

Archivy

Rubriky