Nevídáno: Jiří Paroubek mění logo České republiky

Neuvěřitelné se pomalu stává skutečností. Jiří Paroubek změnil své rozhodnutí z ledna letošního roku, že nebude zasahovat do zavádění nového vizuálního stylu České republiky pro propagaci země v zahraničí, a dává autorům pokyn k úpravě loga.

Jiří Paroubek - logo České republiky

Jelikož podléhá Ministerstvo zahraničních věcí ve věci nového loga premiérovu konečnému rozhodnutí, je jeho stanovisko klíčové. Sám Jiří Paroubek k tomu dnes Mladé frontě říká:

Ano, deklaroval jsem, že do věci nebudu dále mluvit, ale svůj postoj jsem po zralé úvaze změnil. Přeji si, aby byla Česká republika reprezentována jako silná, dynamicky se rozvíjející a ekonomicky vyspělá země s bohatou historií. Toto podstatné kritérium bohužel vybraný návrh neplní. Dosavadní práce pánů ze studia Side2 si vážím, dal jsem jim pouze pokyn, aby do jedné bubliny přidali dvouocasého lva nebo stylizovanou mapu republiky. Konzultoval jsem to s manželkou, té se prázdné bubliny rovněž nelíbí. Přestože je vysokoškolsky vzdělána, vítěznému návrhu nerozumí. Proto se ptám, jak mu mohou rozumět ostatní občané?

Mladé frontě se podařilo získat i vyjádření Tomáše Machka ze studia Side2, jednoho z autorů vítěžného loga:

Ač je pro nás těžké měnit již hotovou funkční věc, snažíme se premiérovu požadavku vyhovět a předložit mu do konce příštího týdne další varianty. Jsme jen dodavatelé služeb. Přání zákazníka, kterým je v tomto případě stát, se snažíme vždy vyhovět, i když třeba máme na věc odlišný názor.

A to je zřejmě konec jednoho českého snu, přátelé. Nezbývá jen než popřát autorům loga pevné nervy. Pokud vás zajímají další podrobnosti kauzy, pokračujte na původní článek na iDnes.

Komentáře (7)

  • No málem jsem nalít, ale máme prvního dubna :o)

  • Brr, bylo to s ohledem na jmenovaného politika docela uvěřitelné.

  • Chvilku jsem zaváhal, ten bobek za lvem mě však vyvedl z pochybností :) Povedený apríl, jen to srdíčko místo Prahy by sedělo tak na Havla :)

  • Vtipné! Vzhledem k tomu že to čtu až 3. 4. mě aríl ani nenapadl. Ještě jednou, vtipné!

Píše Martin T. Pecina, knižní grafik, autor publikace Knihy a typografie. Portfolio: book-design.eu

Archivy

Rubriky