Pít či nepít?

Rozhodně pít Plzeňský Prazdroj, vařený jedině v měšťanském pivovaru v Plzni z našich prvotřídních surovin.

Pít či nepít? Rozhodně pít!

Přednosti Prazdroje, vyplývající z obsahu cenných výživných látek, jež jsou lidským organismem účinně resorbovány, staly se předmětem častých lékařských úvah. Mnoho lékařů, v prvé řadě však naši význační odborníci dr. F. Plzák a  dr. J. Pelnář, se vyslovili o Prazdroji se vším uznáním. Dr. F. Plzák uvádí, že podle provedené analysy představuje Prazdroj ideál kvality a trvanlivosti, jaké bylo u piva vůbec kdy dosaženo.

Z analysy je zřejmo, že Prazdroj je plně vyzrálý a zcukřený, následkem čehož je nápojem snadno stravitelným. Obsahuje značné procento živin ve formě lehce přístupné lidskému organismu. Příznivé složení popelu zdůrazňuje vysoký obsah fosforu, o jehož významu pro výživu a udržení nervového systému není pochybnosti.

Mikroskopickým nálezem bylo zjištěno, že výroba se děje s naprostou čistotou, jež přispívá ve značné míře k velké trvanlivosti. Následkem toho je Prazdroj nápoj jedinečných výživných a hygienických vlastností, které jsou nadto doplněny příznačnou plnou chutí a osvěžujícím účinkem.

Proto vždy jen Plzeňský Prazdroj pro Vaše zdraví a dobrou náladu.

MUDr. Pavel Viskup, Pít či nepít? (Nakladatel A. Neubert, Praha 1939).

Sám bych to nenapsal lépe.

Komentáře (2)

  • Pročítám zdejší články s velkým zpožděním, tím více se divím, o jaký jsem to přicházel skvost. Skvělé stránky s naprosto stejným zaměřením, které mne zajímá. Díky za ně

  • Krásná vzpomínka na vzácného pana doktora Pavla Viskupa.Naše rodina měla tu čest a štěstí být v okruhu známých jeho rodiny, dcera byla účastnicí tanečních kurzů pí.prof. Boženy Viskupové od roku 1976.Manžela vyléčil, celé rodině poskytl návod na přiměřené způsoby stravování,krásně to funguje.Vždy,když uděláme nějaký stravovací přestupek, vzpomeneme si na radu pana dra.Viskupa:“Kolik přemíry, tolik půstu“ a je nám zase dobře…Byl to vzácně zásadový a čestný člověk.Je dobré si jeho učení připomínat,dosud nebylo překonáno,a ani hned tak být nemůže.Jeho výrok:“Bůh odpouští, příroda nikdy“,by měl mít na paměti každý člověk denně,lépe by se žilo i dnes.

Píše Martin T. Pecina, knižní grafik, autor publikace Knihy a typografie. Portfolio: book-design.eu

Archivy

Rubriky